САЙТ ПЕРЕБУВАЄ НА РЕКОНСТРУКЦІЇ

Наші видання














Наші проєкти




Посилання




Наші партнери










Нові горизонти співробітництва

This post is also available in: English

Розвиток міжнародного науково-технічного співробітництва, зокрема  – пошук нових партнерів, сьогодні є невід’ємною частиною діяльності наукових установ України. ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» також приділяє значну увагу цьому питанню. Так, 19 вересня 2018 р. Інститут приймав делегацію Академії наук провінції Цзянсі (Китайська Народна Республіка) на чолі з її президентом Сюн Шаоюань. Інститут представляли заступник директора чл.-кор. А.А. Гриценко, заступник директора чл.-кор. НАН України С.О. Кораблін, вчений секретар В.К. Хаустов, завідувач сектору прогнозування ПЕК Р.З. Подолець та старші наукові співробітники О.В. Степанова та В.Ю. Грига. Основною метою зустрічі було обговорення напрямів та подальшого науково-технічного співробітництва.

fin_IMG_0643Заступник директора Інституту чл.-кор. А.А. Гриценко ознайомив китайських колег з роботою Інституту. Президент Академії наук провінції Цзянсі Сюн Шаоюань та директор Інституту науково-технологічної стратегії Цзоу Хуей презентували Академію наук провінції Цзянсі та високо оцінили наявний досвід співробітництва з установами та вченими НАН України і, зокрема відзначили співпрацю с.н.с, к.е.н. В.Ю. Григи в Інституті науково-технологічної стратегії як запрошеного вченого у березні 2018 р. Серед іншого Цзоу Хуей запропонувала низку тематичних напрямів для поглиблення співробітництва між інститутами, а саме дослідження у галузі науково-технологічних стратегій розвитку, аналіз промислового розвитку та інші. Заступник директора чл.-кор. НАН України С.О. Кораблін акцентував увагу на доцільності вивчення китайського досвіду та окреслив відповідні напрями, серед яких досвід промислової політики Китаю та його провінцій, фінансування технологічної модернізації підприємств та дослідження інститутів розвитку тощо. С.н.с. В.Ю. Грига розповів про досвід роботи в Інституті науково-технологічної стратегії, під час якого він підготував та презентував науково-аналітичні матеріали з питань технологічного форсайту та особливостей формування успішних індустріально-технологічних парків.

fin_IMG_0567Під час  зустрічі сторони обговорили такі можливі форми співпраці, як програми прийому іноземних фахівців у провінції Цзянсі, участь у спільних проектах, у т.ч. міжнародних, а також участь і проведення спільних заходів, конференцій та семінарів.

На завершення заступник директора Інституту чл.-кор. А.А. Гриценко подякував китайським колегам  та висловив надію  щодо поглиблення співробітництва  та реалізації спільних проектів. Президент Академії наук провінції Цзянсі Сюн Шаоюань подякував Інституту за гостинність та запросив присутніх відвідати провінцію Цзянсі.

За результатами зустрічі між Інститутом економіки та прогнозування НАН України та Інститутом науково-технологічної стратегії Академії наук провінції Цзянсі підписано двосторонню угоду про співробітництво.


Comments are closed.

-->