Забезпечення конкурентоспроможності аграрного сектора економіки України
Забезпечення конкурентоспроможності аграрного сектора економіки України на внутрішньому і зовнішньому ринках : наукова доповідь / за ред. акад. УААН В.М. Трегобчука, чл.-кор. УААН Б.Й. Пасхавера. – К. : Інт-т екон. та прогнозув., 2007. – 260 с.
Розкрито сутність, фактори і кількісні характеристики конкурентоспроможності агропродовольчого комплексу на світовому і вітчизняному продовольчих ринках. Запропоновані шляхи удосконалення механізмів фінансового забезпечення підвищення конкурентоспроможності сільського господарства і харчової промисловості, стимулювання експортної діяльності, розвитку організованого ринку сільськогосподарської сировини і продовольчих товарів. Показано роль земельної реформи у формуванні конкурентного середовища в агросфері. Доведена необхідність соціально-економічного розвитку сільських територій як складової формування конкурентоспроможності агросфери.